Naam : Freddy Tratlehner, Vjeze Fur, Vieze FreddyBiografie

Alfred (Freddy) Tratlehner (Amsterdam, 18 april 1983), beter bekend als Vieze Fur, is een Nederlands rapper en zanger. Hij is bekend als lid van de Amsterdamse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, die in 2005 een grote hit had met Watskeburt?!.

 

Freddy Tratlehner brak nationaal door als lid van de De Jeugd van Tegenwoordig in 2005 met het nummer Watskeburt?!. Sindsdien is De Jeugd van Tegenwoordig uitgegroeid tot een populaire hiphopgroep met vele hits en inmiddels acht succesalbums. Verder won de groep belangrijke muziekprijzen, waaronder de Popprijs 2011, een Edison Award, de Gouden Harp en een MTV Award.

 

In 2014 nam Tratlehner deel aan Expeditie Robinson. Hij liep tijdens de opnamen van dit programma een tweedegraads brandwond aan zijn rechtervoet op. In de halve finale scheurde hij zijn trommelvlies door een harde val in het water, waardoor zijn deelname vroegtijdig ten einde kwam.

 

Tratlehner had sinds 2014 ook zijn eigen kledingmerk samen met Perre van den Brink onder de naam Tratlehner. In maart 2019 maakte Tratlehner bekend te zijn gestopt met zijn bedrijf.

 

Sinds 2018 is Tratlehner getrouwd met documentairemaakster Elza Jo van Reenen.

 

Bron: Wikipedia

Boekenarchief.nl