Naam : Dirk Kuyt en Jaap de GrootBiografie

Jaap de Groot (Ermelo, 1955) is een Nederlands sportjournalist. Sinds 1 mei 2006 is De Groot chef sport bij dagblad De Telegraaf.

 

De Groot begon zijn journalistieke carrière in 1975 als medewerker van het Noordhollands Dagblad. Al na zes weken haalde de toenmalig hoofdredacteur van De Telegraaf, Anton Witkamp, hem naar zijn eigen krant. Op 1 mei 2006 werd De Groot benoemd tot chef sport.

 

De Groot onderhield een goede band met Johan Cruijff en trad tevens op als ghostwriter van Cruijff voor diens column in De Telegraaf. In een uitzending van De Wereld Draait Door schetste De Groot de wekelijkse procedure. Cruijff en De Groot belden elkaar iedere zondagochtend een kwartier. Daarna werkte De Groot in ongeveer een kwartier de tekst uit.

 

Bron: Wikipedia

 

Dirk Kuijt (Katwijk, 22 juli 1980), soms geschreven als Dirk Kuyt, is een Nederlands voormalig betaald voetballer. Hij speelde voor FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe SK. Kuijt was van 2004 tot en met 2014 international in het Nederlands voetbalelftal, waarvoor hij 104 wedstrijden speelde en 24 keer scoorde. Kuijt maakte op 7 april 2018 zijn rentree als voetballer voor Quick Boys, de club waar hij zijn carrière ooit begon en waar hij tevens fungeert als assistent-trainer.

 

Bron: Wikipedia

 

Boekenarchief.nl