Naam : Eddy van der LeyBiografie

Eddy van der Ley is journalist, schrijver, presentator en communicatie-expert. Hij kan bogen op een grote ervaring in deze sectoren. Zo was hij van 1991 tot 2015 verbonden aan het Algemeen Dagblad, als onderzoeksjournalist, correspondent voor Oost-Nederland en sportverslaggever.

 

Hij versloeg onder meer de vuurwerkramp in Enschede, de Deventer moordzaak, de affaire-Taïda Pasic en de aanslag op Koninginnedag 2009. Hij ontmaskerde het liegende Tweede Kamerlid Tara Singh Varma, spoorde de Nederlandse oorlogsmisdadigers in Duitsland op en schreef uitvoerig over geruchtmakende zaken als de Balkanoorlog, Ferdi E., de moordenaar van Gerrit-Jan Heijn, de moord op Pim Fortuyn, de zaak-Natalee Holloway/Joran van der Sloot en de rooftocht van de ‘Nederlandse Bonnie & Clyde’.

 

Voor AD Sportwereld versloeg hij grote voetbaltoernooien en was hij jarenlang de vaste volger van FC Twente.

 

Verder is hij hoofdredacteur van het tijdschrift Twentesport Magazine, was hij eigenaar/hoofdredacteur van de website www.twentesport.com, en schrijft hij voor diverse periodieken

 

Van zijn hand verscheen in oktober 2017 ‘Niet zeiken, voetballen!’, het spraakmakende boek over internationaal topscheidsrechter Bas Nijhuis, op de markt gebracht door Voetbal Inside/Overamstel Uitgevers.

 

Hij werkte mee aan het 60-jarige jubileumboek ‘Nao Veure’ (2014), over Fortuna Sittard, de oudste betaald voetbalclub van Nederland. Ook schreef hij het massieve kampioensboek van FC Twente, in 2010.

 

Van der Ley is als voetbalanalist verbonden aan kranten, tijdschriften en omroepen in België, Duitsland, Griekenland, Schotland en Japan. In het verleden was hij werkzaam voor onder meer Voetbal Inside Magazine, Oostelijke Weekbladpers, Twentsche Courant, TC/Tubantia, Nieuwe Revu, Panorama, Aktueel, de Weekendkrant, RTV Oost, De Roskam, FHM, Jetsetters Magazine en diverse buitenlandse bladen en kranten.

 

Naast journalist en schrijver is Van der Ley sinds jaar en dag presentator en communicatiespecialist.

 

Bron: van der Ley Media

Boekenarchief.nl