Naam : Fajah LourensBiografie

Fajah Hanna Nicole Lourens, geboren als Fajah Hanna Nicole Spierdijk (Amsterdam, 3 juli 1981), is een Nederlands actrice, model en dj. Als DJ is ze bekend onder de naam Faya.

 

Lourens werd op 21-jarige leeftijd bekend door de rol van Yasmin Fuentes in Goede tijden, slechte tijden, die ze drie seizoenen speelde. Daarnaast speelde ze een gastrol in Costa, Kees & Co en Shouf Shouf! de serie. Ook speelde ze een tienermoeder in de videoclip van het nummer Zet Um Op (Baby) van de Nederlandse rapper Kempi.

 

Op 24 maart 2007 eindigde ze als tiende bij het SBS 6-programma So You Wanna Be a Popstar. In de sing-off verloor ze van Nelleke van der Krogt. Lourens nam deel aan een pokertelevisieshow bij Veronica. Haar deelname aan het derde seizoen van 71° Noord in 2008 werd vroegtijdig stopgezet na het overlijden van presentator Ernst-Paul Hasselbach en productieassistente Leentje Custers tijdens de opnamen in Noorwegen. Daarnaast heeft ze enkele televisieprogramma's gepresenteerd, onder andere voor RTL 5.

 

In 2011 beleefde Lourens haar filmdebuut in de Nederlandse film Stiletto's, waarin ze de hoofdrol vertolkt. Daarnaast speelde ze in 2011 een agente van Interpol in de door Michael Wright geregisseerde film Amsterdam Heavy, die in mei 2011 in première ging tijdens het Filmfestival van Cannes.

 

In 2012 deed Lourens mee aan de realitysoap Expeditie Robinson. Hoewel ze op dag twee als eerste kandidaat werd weggestemd, wist ze zich tot de finale staande te houden, die niettemin werd gewonnen door medekandidaat Fatima Moreira de Melo.

 

In november 2013 ging de korte film Bas & Ben Bang in première. In deze film van Sjoerd de Bont speelt Lourens de rol van heks Fredau.

 

Lourens is een van de lingeriemodellen van het merk Sapph.

 

In 2011 maakte Lourens haar debuut in de dancewereld, waarin ze als dj werkt. Sinds 2013 is ze resident DJ in de Amsterdamse Club NYX, waar ze in 2014 ook onderdeel is van het concept 'The House of NYX' waarmee ze op festivals zoals House of Bad Habits en Valtifest draait. Naast haar werk als dj is ze ook werkzaam als producer en remixt ze nummers van andere artiesten. In 2013 opende Lourens samen met haar zakenpartner FL-Agency een boekingskantoor voor dj's. In 2014 reisde Lourens als hoofdact mee met de zomertoer van reisorganisatie Beachmasters en draaide ze in het Rotterdamse stadion De Kuip tijdens het event Cinema. In juli 2016 ontving zij voor haar track "Squat" een gouden plaat.

 

In 2016 verscheen Killerbody, een dieetboek voor sporters waarin Lourens voedings- en trainingschema's behandelt.

 

Bron: Wikipedia

Boekenarchief.nl