Naam : Victor Mids & Oscar VerpoortBiografie

Victor Mids (Delft, 1 april 1987), pseudoniem van Victor Middelkoop, is een Nederlands illusionist. Hij studeerde in 2013 af als basisarts.

 

Middelkoop begon al op jonge leeftijd met goochelen. Op vierjarige leeftijd kreeg hij een goocheldoos. Hij was in 2007 deelnemer in het televisieprogramma De Nieuwe Uri Geller. Hij werd wekelijkse gast in de Freaknacht en voorspelde de tussenstand van Serious Request in 2009. In 2013 rondde Middelkoop zijn studie Geneeskunde af. Hij voert het beroep van arts niet uit, maar beweert zijn kennis over de zintuigen en de hersenen te gebruiken voor zijn illusies.

 

Op 5 januari 2015 begon zijn programma Mindf*ck van AVROTROS, waarin hij beweert trucs en neuropsychologische experimenten uit te voeren. Ook legt hij uit hoe het brein kan worden beïnvloed. Volgens wetenschapsfilosofen Hans Dooremalen en Herman de Regt zijn de wetenschappelijke claims die Middelkoop doet in Mindf*ck echter onzin. Naar de tweede uitzending keken 763.000 Nederlanders. Victor Mids zegt geen gebruik te maken van acteurs.

 

Bron: Wikipedia

Boekenarchief.nl