Naam : Paula HawkinsBiografie

Paula Hawkins (geboren 26 augustus 1972) is een Britse schrijver, vooral bekend voor haar 2015 roman Het meisje op de trein

Hawkins is geboren en getogen in Harare, Zimbabwe. Haar vader was een professor economie en financieel journalist. Ze verhuisde naar Londen in 1989 op de leeftijd van 17, en later studeerde filosofie, politiek en economie aan de Universiteit van Oxford. Ze werkte als journalist voor The Times, de rapportage over het bedrijfsleven. Daarna werkte ze voor een aantal publicaties op freelance basis, en schreef een financieel advies boek voor vrouwen, het geld van de Godin.


Rond 2009 Hawkins begon romantische komedie fictie te schrijven onder de naam Amy Silver, het schrijven van vier romans waaronder Bekentenissen van een Aarzelende Recissionista. Ze wist niet te bereiken commerciële doorbraak totdat ze uitgedaagd zich aan een donkerder, meer serieuze verhaal te schrijven. Haar best verkochte roman van 2015 het meisje op de trein, was een complexe thriller met thema van huiselijk geweld, alcohol- en drugsmisbruik.De nieuwe namen haar 6 maanden schriftelijk full time te voltooien in een tijd toen ze in een moeilijke financiële situatie en moest lenen van haar vader in staat zijn om het te voltooien. Ze woont in Zuid-Londen.


Bron: Wikipedia

Boekenarchief.nl