Naam : Thijs ZonneveldBiografie

Thijs Zonneveld (Leiden28 september 1980) is een voormalig Nederlands beroepswielrenner. Hij werkt nu als journalist bij het Algemeen Dagblad en schrijver. Eerder schreef hij voor De Pers, vooral als wielerverslaggever. Zonneveld is verder onder andere bekend door zijn rol als vaste tafelheer bij het tv-programma De Avondetappe vanaf 2011 en als stichter van het idee Die berg komt er. Vanaf 2013 is Zonneveld ook co-commentator bij wedstrijden voor Eurosport en analist bij de NOS. Daarnaast is Zonneveld sinds 2013 koersdirecteur van de Arnhem-Veenendaal Classic.

 

In augustus 2011 schreef Thijs Zonneveld voor nieuwssite NU.nl de column Die berg komt er, wat leidde tot een gelijknamig initiatief om in Nederland een berg te bouwen (een hol gebouw met omvang en uiterlijk van een echte berg). Verscheidene bedrijven werkten eraan mee. Rond 2015 viel het initiatief stil, de website werd in 2016 opgeheven.

 

Zonneveld heeft een relatie met presentatrice-journaliste Jojanneke van den Berge en heeft met haar een dochter en een zoon.

 

Bron: Wikipedia


Boekenarchief.nl