Naam : [textes rassemblés par] Malcolm ScottBiografie

Stephenie Morgan-Meyer (Hartford (Connecticut), 24 december 1973) is een Amerikaans jeugdboekenschrijfster.

 

Meyer studeerde Engels aan de Brigham Young-universiteit in Provo (Utah).

 

In juni 2003 kreeg ze een droom over een aantal personages en ze begon er over te schrijven. Het werd een serie (Twilight) jeugdboeken over de liefde tussen een meisje en een vampier. Er speelden 3 hoofdpersonen: Edward Cullen, Jacob Black en Bella Swan (Cullen).

 

Na de publicatie van haar eerste boek in 2005, Twilight, werd ze als een veelbelovende schrijver aangemerkt.

 

Nieuwe maan (roman), gepubliceerd in 2006, werd het vervolg hierop.

 

In augustus 2007 is het derde deel uitgekomen, Eclipse. De Nederlandse versie van Eclips kwam in april 2009 uit. Op 2 augustus 2008 is het Amerikaanse vervolg uitgekomen, Breaking Dawn. De Nederlande versie van Breaking Dawn, genaamd Morgenrood, ligt sinds 16 april 2010 in de winkels. Tevens heeft ze in juni 2010 een extra boek gepubliceerd, dit boek is gebaseerd op de jonge vampier Bree Tanner uit Eclips en heet: Het korte tweede leven van Bree Tanner.

 

Meyers gehele Twilight-serie is verfilmd in vijf delen, met Robert Pattinson (Edward Cullen) en Kristen Stewart (Bella Swan) in de hoofdrollen.

 

Meyer is woonachtig in Cave Creek in de staat Arizona met haar man en drie kinderen. Ze is aanhanger van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. 

 

Bron: Wikipedia

Boekenarchief.nl